vineri, 19 mai 2017

3 retete de tarte sanatoase cu fructe proaspete, care nu necesita coacere

Renunta la tartele cumparate din cofetarie pentru ca, de multe ori, contin ingrediente pe care mai mult ca sigur nu iti doresti sa le consumi ori sa le consume cei dragi tie. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa renunti la micile placeri dulci, ci ca ar fi bine sa prepari singura tarte, din ingrediente naturale, astfel incat sa oferi organismului nutrienti de pret, nu substante chimice nedorite.

Reteta de tarta raw cu zmeura
Timp: 1 h 15 min

Ingrediente pentru blat: 1 ½ cana de caju crud, 1 cana de stafide, 1 lingurita de esenta de vanilie, ½ lingurita de sare.

Ingrediente pentru umplutura: 1 cana de iaurt grecesc, 200 g de zmeura

Optional, pentru decor: menta

Intr-un blender, pune nucile caju, stafidele, extractul de vanilie si sarea. Opreste blenderul dupa ce aceste ingrediente s-au transformat intr-o pasta. Foloseste-ti mainile pentru a pune aluatul din caju in formele de tarta. Preseaza bine cu degetele pentru ca aluatul sa fie perfect intins. Introdu apoi formele de tarta cu aluat in ele in frigider, unde le vei lasa in jur de 30 minute - 1 ora.

Dupa ce scoti formele de tarta din frgider, umple-le cu iaurtul grecesc si adauga zmeura si menta deasupra. Serveste tartele imediat.

Pont: daca folosesti stafide care sunt putin uscate, rehidrateaza-le in apa in jur de 10 minute, usuca-le bine si apoi foloseste-le.


Reteta de tarta raw cu crema de lamaie si fructe
Timp: 2 h 30 min

Ingrediente pentru blat: 12 curmale fara samburi, 2 cani de nuci, ¼ lingurita de sare.

Ingrediente pentru umplutura: 350 g de branza tofu, lasata la scurs si stearsa bine cu un servetel, ½ lingurita de extract de vanilie, ¼ cana de miere, 2 linguri de zeama de lamaie, 1 ½ cana de fructe proaspete la alegere

Foloseste blenderul pentru a face blatul din cele 12 curmale, nuci si un praf de sare. Intinde aluatul in forme de tarte, apasand viguros cu degetele si baga-l apoi in frigider, la rece.

Pune apoi in blender branza tofu, zeama de lamaie, esenta de vanilie si mierea. Dupa ce scoti formele de tarta din frigider, umple-le cu crema obtinuta din branza de tofu si mai lasa-le la rece inca 2 ore. Decoreza tartele cu fructe exact inainte de servire.

Reteta de tarte multicereale cu fructe
Timp: 15 minute

Ingrediente pentru 12 tarte: ½ cana de unt de migdale, 2 linguri de miere, 1 lingurita de extract de vanilie, un praf de sare, ½ cana de cereale (fulgi de orz, fulgi se secara), ¼ cana de tarate de ovaz, ½ cana de fulgi de ovaz, 1 iaurt grecesc, fructe proaspete maruntite

Intr-un bol, amesteca untul de migdale cu mierea. Introdu la cuptorul cu microunde pret de 30 de secunde, apoi amesteca viguros si adauga extractul de vanilie si sarea.


Intr-un alt bol, amesteca cerealele si apoi incroporeaza amestecul preparat anterior in amestecul de cereale, framantand cu mainile. Pune aluatul obtinut in forme de tarta, apasand cu degetele. Umple tartele cu iaurt grecesc si adauga si toppingul de fructe proaspete. Serveste imediat dupa preparare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu