vineri, 19 mai 2017

10 ingrediente care te ajuta sa slabesti

Daca te afli intr-o permanenta lupta cu kilogramele in plus, ar trebui sa stii ca exista 10 ingrediente pe care le poti consuma la masa pentru a accelera metabolismul si pentru a scapa de kilogramele in plus mai repede.

Preparatele de dieta nu vor mai fi fara gust dupa ce le vei asezona cu aceste ingrediente care nu numai ca le sporesc aroma, insa au efecte benefice si asupra siluetei tale.

Otetul – otetul, fie el balsamic, fie de mere, contine acid acetic, care incetineste procesul de golire a stomacului si mentine senzatia de satiatete mai mult timp. Poti consuma otet in salate sau dizolvat intr-un pahar cu apa.

Sosul de soia cu continut redus de sare – sosul de soia are efecte benefice asupra apetitului tau, suprimand pofta de dulce. Avand in vedere ca sosul de soia are un continut ridicat de sre, asigura-te ca alegi o varianta fara sare pentru a obtine efectul dorit. Sosul de soia poate fi adaugat in supe, salate sau alaturi de pui si somon.

Untul de migdale – untul de migdale este extrem de nutritiv si satios. Consuma-l dimineata, la micul dejun, in loc de crema de branza sau unt.

Sosul picant Sriracha – sosul Sriracha este extrem de bogat in continutul de capsaicina, substanta din chilli care accelereaza metabolismul si induce rapid senzatia de satietate. Daca adaugi un strop de sos Sriracha la fiecare masa, nu numai ca te vei satura mai repede, insa organismul va arde caloriile mai repede.

Varza murata – probioticele sunt bune pentru sanatatea sistemului digestiv si nu numai, iar experitii in sanatate sustin ca acestea ne ajuta si sa slabim. Varza murata este bogata in probiotice care iti pot fi de ajutor in lupta cu kilogramele in plus asa ca o poti consuma la mesele principale ale zilei, alaturi de un fel de baza.


Ghimbirul – studiile au dovedit ca apa calda cu pudra de ghimbir consumata dimineata, pe stomacul gol, suprima apetitul, determinandu-ne sa mancam mai putin. Poti prepara si un ceai din radacina de ghimbir, in care sa adaugi putina zeama de lamaie, iar efectul va fi acelasi.

Salsa – 1 lingura de salsa nu are mai mult de 10 calorii, ceea ce inseamna ca poti consuma salsa din belsug pentru a te satura mai repede.

Mustarul – studiile au dovedit ca mustarul determina organismul sa arda mai multe calori pentru a-l digera. Asadar, adauga mustar in dressingul de salata, peste friptura dar si in sandvisul de dimineata.

Avocado pasat – sosul guacamole este nutritiv, satios si il poti prepara singur, acasa, ceea ce inseamna ca nu vine cu calorii extra. Consuma guacamole dimineata, la micul dejun.

Scortisoara – scortisoara regleaza nivelul de zahar din sange si scade pofta de dulce. Totodata, aceasta accelereaza si metabolismul ceea ce inseamna ca vei reusi sa arzi caloriile fara vreun efort suplimentar. Foloseste scortisoara pentru a potenta gustul cafelei fara zahar, pentru a oferi o aroma deosebita salatei de fructe dar si pentru a pregati smoothie-uri gustoase si sanatoase.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu