joi, 18 mai 2017

Masajul anticelulitic – este sau nu eficient?

Celulita este una dintre problemele care dau cele mai mari batai de cap femeilor de pretutindeni, insa nici barbatii nu sunt complet ocoliti de aceasta problema. Celulita apare in urma depozitarii defectuoase a grasimilor, atunci cand apar depozite de grasime intre tesuturile fibroase care fac legatura dintre piele si muschi. Grasimea impinge pielea in exterior, in timp ce tesuturile fibroase trag pielea in interior, iar asa apare suprafata cu aspect de coaja de portocala.

Celulita afecteaza in special abdomentul, picioarele si posteriorul. Aceasta poate aparea din cauza acumularii kilogramelor in plus, insa poate avea si cauze genetice. Tratamentele anticelulitice care includ tehnici de masaj care stimuleaza circulatia, elimina toxinele si reduc fluidele in exces din zonele in care a aparut celulita. Masajul comprima, pe termen scurt, celulele de grasime, insa specialistii sustin ca rezultatele sunt de scurta durata, nefiind eficient pe termen lung.

Daca iti faci un obicei din a face masaj anticeulitic cu regularitate, efectele se vor vedea si vor fi de durata. Poti alege un masaj facut de un specialist, ori iti poti face chiar tu masaj, invatand cateva tehnici de automasaj eficiente in cazul celulitei.

Masajul anticelulitic este special conceput pentru a pune presiune pe zonele afectate de celulita. Tehnicile de masaj anticelulitic se bazeaza pe strangerea pielii si stoarcerea depozitelor de grasime. La scurt timp dupa executarea acestui masaj, pielea va fi catifelata si celulita va fi mai putin vizibila. Aparatele de masaj electronice sau pe baza de baterii, care folosesc vibratiile, pot fi de ajutor in combaterea celulitei.

Tehnici de automasaj cu efect anticelulitic
Framantarea celulitei – framantarea cu ajutorul degetelor, apoi cu ajutorul intregii palme, a zonelor cu probleme va stimula circulatia sanguina si va dezbina depozitele de grasimile acumulate sub piele.

Stoarcerea pielii – maseaza-ti zonele cu celulita folosind miscari similare cu cele executate atunci cand storci hainele ude. Foloseste-ti ambele maini pentru a face asta. Lasa-ti o data la 2 minute muschii sa se relaxeze pret de 1 minut, apoi ia-o de la capat.

Masajul cu pumnii – foloseste-ti pumnii pentru a strange intre ei o zona cu celulita. Stragerea constanta intre pumni a depozitelor de grasime le va separa si va ajuta la dizolvarea grasimilor mai rapid. Odata ce sunt “rupte” aceste depozite, gasimea este metabolizata si celulita se amelioreaza.

Masajul in forma literei “S” – tine-ti degetele mari fata in fata, pe pielea cu probleme, apoi trage unul in sus si unul in jos, pentru a forma litera “S” imaginara. Fa un asemenea masaj rapid si viguros, pe toate zonele cu probleme. Presiunea pusa pe depozitele de grasime le va face sa dispara ca prin minute,

Metoda periajului uscat – pentru a executa un periaj uscat ai nevoie, in primul rand, de o perie de corp din par natural. Pielea trebuie masata cu miscari circulare, folosind aceasta perie, inainte de dus. Pe langa faptul ca stimuleaza circulatia sanguina si reduce celulita, aceasta metoda a periajului uscat iti lasa si pielea mai catifelata, indeartand celulele moarte de la suprafata pielii.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu