vineri, 19 mai 2017

Alimentul cu peste 100 de utilizări: uleiul de cocos

Uleiul de cocos a intrat in atenția mea în ultimii doi ani, dar populațiile tropicale se bucură de beneficiile acestui ulei puternic de secole bune. De când a început “campania” împotriva grăsimilor saturate, uleiul de cocos, alături de alte grăsimi sănătoase, au fost și ele evitate. Însă el, uleiul de cocos, ar trebui reinclus în alimentație, pentru vine la pachet cu multe beneficii pentru sănătate.

Uleiul de cocos are 92% grasimi saturate in compozitie, din care 2/3 sunt în forma unui lanț de acizi grași. Acest tip de acizi grași este foarte repede asimilat de către organism și transformat în energie la fel de repede. În plus, I se alătură o altă componentă puternică, acidul lauric, care are proprietăți antifungice și antimicrobiene.

Despre el se spune că are peste 100 de întrebuințări, și în bucătărie și în afara ei.

Iată patru dintre ele:

1. Ideal pentru piele
Uleiul de nuca de cocos este un hidratant excelent pentru piele și se mândrește cu multe caracteristici care ajuta la hranirea si vindecarea pielii. Are proprietăți antibacteriene și poate fi folosit ca tratament pentru acnee, iar ăroprietățile antioxidante ale uleiului de cocos ajută la protejarea pielii de radicalii liberi.

2. Un balsam de păr hidratant
Uleiul de cocos este un tratament grozav pentru păr si hidratează scalpul uscat. De asemenea, ajută părul să iși mențină umiditatea naturală și îl face mai puternic.

3. Cea mai bună alegere pentru gătit
Uleiul de cocos este un ulei fantastic pentru gătit pentru că e stabil și poate rezista la temperaturi înalte. Spre deosebire de el, uleiurile vegetale se oxidează rapid și devin râncede la temperaturi ridicate.

4. Aliat de încredere pentru îmbunătățirea digestiei
Fie că suferi de discomfort digestiv ocazional sau de probleme digestive mai severe/cronice, uleiul de cocos te poate ajuta. De asemenea poate fi un ajutor de nădejde și în lupta împotriva candidei. Acizii grași din uleiul de cocos ajută corpul să absoarba mai ușor, nutrienții pe care corpul îi primește. Adaugă o linguriță de ulei de cocos organic și presat la rece în ceaiul sau smoothie-ul de dimineață și îi vei simți efectele pozitive după doar 7 zile.

5. Imbunatateste functia cerebrala
Teorii aprofundate de oamenii de stiinta arata ca o lingura de ulei de cocos pe zi poate avea un rol eficient in combaterea si amelioarea dementelor si degenararii neuronale, imbunatind functia cerebrala prin actiunea trigliceridelor cu lant mediu continute .Acestea au  capacitatea de a imbunatati functia de invatare si memorie, furnizand corpi cetonici necesari activitatii sinaptice din timpul proceselor cognitive ale celulei nervoase.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu