joi, 18 mai 2017

Uleiul de chimen negru, aliat de pret pentru un par frumos

Uleiul de chimen negru este folosit de catre femei pentru a-si mentine frumusetea inca din cele mai vechi timpuri.

In Egiptul Antic, uleiul de chimen era folosit atat pentru proprietatile sale curative in ceea ce priveste bolile respiratorii, cat si pentru mentinerea pielii si podoabei capilare frumoase si sanatoase, in ciuda trecerii anilor.

Cum folosesti uleiul de chimen negru pentru un par frumos

Mentine scalpul sanatos – sanatatea scalpului joaca un rol important in mentinerea parului frumos si sanatos, asa ca trebuie sa acordam acestuia atentia cuvenita. Sebumul in exces, matreata, dar si iritatiile de la nivelul scalpului pot cauza caderea parului. Uleiul de chimen negru are proprietati antiinflamatoare, antifungice, antibacteriene, dar si antivirale, care iti vor mentine pielea capului sanatoasa. Poti aplica uleiul de chimen negru fie ca atare, fie sub forma de masca, alaturi de alte ingrediente naturale recomandate pentru podoaba capilara.

Stimuleaza cresterea parului – uleiul de chimen negru contine tomochinona si nigelona, substante antihistaminice care combat alopecia. Asadar, acest ulei poate combate caderea parului, dar poate totodata si sa stimuleze cresterea parului.

Previne albirea podoabei capilare – uleiul de chimen negru pigmenteaza celulele depigmentate din foliculii firelor de par, prevenind albirea acestora.

Hidrateaza podoaba capilara – sebumul este un ulei natural produs de scalp, care mentine parul hidratat si hranit. Din pacate insa, unele persoane pot suferi de scalp prea uleios, in timp ce altele pot avea probleme cu scalpul deshidratat. Poti combate ambele probleme folosind ulei de chimen negru, intrucat acesta normalizeaza secretia de sebum de la nivelul scalpului. Totodata, fiind foarte bogat in continutul de acizi grasi, uleiul de chimen hidrateaza parul, prevening degradarea acestuia, dar si electrizarea.


Previne degradarea podoabei capilare – radicalii liberi au efecte nedorite inclusiv asupra parului nostru. Poti lupta cu efectele radicalilor liberi folosind ulei de chimen negru, care neutralizeaza efectul pe care acestia il au asupra organismului.

Tratament hidratant pe baza de ulei de chimen negru

Pentru a-ti face un tratament pe baza de ulei de chimen negru ai nevoie de 2 lingurite de ulei. Pune uleiul intre palme, apoi incalzeste-l frecand mainile. Maseaza-ti scalpul uscat folosind acest ulei, concentrandu-ti atentia pe zonele cu probleme. Dupa ce scalpul este complet acoperit de ulei, poti “trage” uleiul de la radacina catre varfuri. Lasa-l sa actioneze pret de 30 de minute si apoi spala-ti parul asa cum obisnuiesti. Repeta aceasta operatiune de 2-3 ori pe saptamana.

Masajul la nivelul scalpului stimuleaza circulatia sanguina, dar si foliculii firelor de par, accelerand procesul de crestere a parului. Mai mult decat atat, uleiul de chimen negru va oferi foliculilor nutrientii de care acestia au nevoie pentru ca parul sa creasca sanatos.

Ulei de chimen negru si lamaie pentru parul gras

Lamaia este bogata in continutul de vitamina C, care stimuleaza secretia de colagen la nivelul scalpului. Aciditatea acesteia ajuta, de asemenea, si la echlibrarea pH-ului pielii. Daca ai parul gras si incepe sa iti cada, foloseste combinatia de ulei de chimen negru si lamaie.

Stoarce zeama de la o lamaie si maseaza-ti scalpul cu ea. Lasa zeama de lamaie sa actioneze in jur de 15 minute, apoi spala-ti parul cu sampon. Dupa ce se usuca pe jumatate, maseaza-ti parul cu 2 linguri de ulei de chimen negru, acopera-ti capul cu o casca de dus si lasa uleiul sa actioneze pana dimineata, cand iti vei spala parul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu