joi, 18 mai 2017

Cum sa mentii aspectul tanar al pielii de pe gat

Cele mai multe femei isi concentreaza atentia asupra prevenirii imbatranirii tenului, acordand in mod special atentie conturului ochilor. Nu este nimic in neregula cu acest lucru, atata timp cat gatul nu este neglijat.
Pielea de pe gat iti poate trada varsta, daca nu ii acorzi aceeasi importanta pe care o acorzi si tenului tau. Pentru a preveni aspectul de piele ridata si “lasata” pe gat, poti face cateva lucruri eficiente.

Foloseste lotiune de plaja (si) pe gat
Medicul dermatolog ti-a epxlicat ca este extrem de important sa folosesti lotiune cu factor de protectie pe fata, indiferent de tipul de ten pe care il ai? Ei bine, ar trebui sa stii ca este la fel de important sa aplici o asemenea crema cu factor de protectie impotriva radiatiilor UV si pe gat. Specialistii sustin ca o cantitate de crema de dimensiunea unei boabe de fasole este suficienta pentru suprafata gatului. Acest lucru este valabil si pentru ten.

Acopera-l atunci cand il expui pentru o perioada indelungata la soare
Daca porti o palarie supradimensionata sau un sal din matase atunci cand te expui pentru o perioada indelungata la radiatiile UV nu numai ca te protejezi de arsurile solare, insa mentii si aspectul tanar al pielii, prevenind aparitia petelor inchise la culoare si imbatranirea prematura cauzata de radiatiile solare.

Hidrateaza pielea de pe gat asa cum o hidratezi pe cea de pe fata
Asa cum aplici zilnic pe fata o crema hidratanta dimineata, dar si seara, ar trebui sa aplici si pe gat. Totodata, si mastile hidratante, fie ele DIY, fie achizitionate din comert, ar trebui aplicate si pe pielea care acopera gatul. Foloseste creme pe baza de retinol, o forma a vitaminei A care stimuleaza regenerarea celulara ce este incetinita odata cu trecerea anilor.

Dormi pe spate
Postura de dormit pe spate iti protejeaza gatul. Daca obisnuiesti sa dormi stand pe burta, pielea de pe fata si cea de pe gat este presata de greutate si aparitia ridurilor este favorizata. Pentru a preveni aparitia ridurilor pe gat, dar si pe fata, este ideal sa te obisnuiesti sa adormi stand pe spate. Daca nu reusesti insa sa faci asta, inlocuieste macar fata de perna pe care o folosesti cu una din matase sau satin.

Foloseste mai rar telefonul
Medicii dermatologi sustin ca folosirea excesiva a telefoanelor inteligente determina imbatranirea prematura a pielii de pe gat. Ridurile orizontale se formeaza pe gat din cauza mentinerii capului intr-o postura nefireasca atunci cand privim in jos, catre ecranul telefonului mobil.

Masca anti-aging pentru pielea de pe gat
Prepara o masca DIY care sa redea fermitatea pielii de pe gat, pe care o poti folosi si pe ten. Pentru a prepara aceasta masca ai nevoie de:

Albusul de la un ou
1 lingura de miere
Bate albusul de ou cu o furculita si adauga apoi lingura de miere, amestecand intr-o singura directie. Aplica masca pe pielea de pe gat, dar si pe fata, dupa ce ai curatat pielea in prealabil, cu apa calduta. Lasa masca sa actioneze pana cand se usuca complet, apoi indeparteaz-o folosind apa din belsug, iar la final hidrateaza pielea cu o crema de zi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu