joi, 18 mai 2017

Cum sa elimini in mod natural nicotina din organism

Fumul de tigara contine un amestec fatal de peste 7000 de substante chimice, dintre care cateva sute sunt daunatoare, iar 70 pot cauza cancer. Fumatul creste riscul de imbolnavire, dar si de deces asa ca este recomandat sa renuntati la acest obicei extrem de nesanatos.

Nicotina este substanta din tutun care creeaza dependenta la fel ca si substante precum alcoolul, cocaina sau heroina. Simptomele neplacute care apar in urma renuntarii la nicotina, acumularea kilogramelor in plus si stresul sunt principalele cauze pentru care oamenii se reapuca de fumat desi isi doresc sa renunte definitiv.

Unele persoane prefera sa isi administreze nicotina sub forma de guma sau sub forma de plasturi pentru a se lasa mai usor de fumat. Totusi, exista si metode naturale care te ajuta sa renunti la fumat si sa elimini rapid nicotina din organism.

Hidrateaza-te intens
In general este recomandat sa te hidratezi insa in perioada in care te lasi de fumat acest aspect este mai important ca niciodata. Consumul de apa are efecte detoxifiante asupra organismului, ajutand la eliminarea nicotinei.

E bine sa ai mereu la indemana un recipient cu apa, din care sa bei constant pe parcursul zilei.

Si sucul de portocale iti poate fi aliat de pret pe parcursul detoxificarii organismului de nicotina. Acesta nu numai ca hidrateaza si asigura necesarul de vitamine organismului, insa il curata si de nicotina si alte toxine. Amesteca sucul de la doua portocale cu apa si consuma fresh-ul de portocale intre mese.

Schimba-ti dieta
O dieta bogata in fructe si legume ajuta organismul sa scape mai repede de toxinele din fumul de tigara. Totodata, o asemenea dieta previne ingrasarea care este favorizata imediat dupa renuntarea la tigari.

Broccoliul si spanacul sunt superalimente bogate in acid folic, vitamina C si vitaina B5, asa ca ofera organismului nutrientii de care are nevoie si estompeaza poftele. Totodata contribuie la detoxificarea organismului.

Fa sport
Cel putin 30 de minute de miscare pe zi sunt necesare daca vrei sa elimini nicotina, dar si sa tii in frau dorinta de a fuma. Exercitiile fizice te fac sa transpiri asa ca detoxificarea este mai rapida. In acelasi timp, sportul te ajuta sa faci fata mai bine stresului si agitatiei cotidiene.

Practicarea exercitiilor fizice elibereaza endorfine, dar si alte substnte chimice benefice. Treptat, dependenta de tigari ar putea sa fie inlocuita de dependenta de sport, o alternativa mult mai sanatoasa.

Supliment pe baza de radacina de lemn dulce
Potrivit studiilor facute de catre specialistii de la Universitatea Maryland, radacina de lemn dulce este un excelent expectorant, care ajuta la curatarea cailor respiratorii de mucus. Radacina de lemn dulce poate fi consumata sub forma de lichid sau capsule. Consulta-te cu medicul tau inainte de a incepe sa urmezi un tratament pe baza de suplimente de radacina de lemn dulce, pentru a te asigura ca nu exista reactii adverse.

Practica meditatie
Meditatia te ajuta sa te debarasezi de obiceiurile nesanatoase, sa iti pastrezi perseverenta si iti asigura o stare de bine. Asadar, creeaza contextul perfect pentru ca organismul sa inceapa procesul de detoxificare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu