sâmbătă, 17 decembrie 2016

COQ AU VIN | Reteta

COQ AU VIN | Reteta

Ingrediente:
- carne de cocos
- supa de carne
- vin
- faina
- ceapa
- bacon/kaiser/costita
- usturoi
- ciuperci
- morcovi
- telina
- coniac sau vinars
- sare
- piper
- cimbru/rozmarin/busuioc

Mode de preparare:
Se taie in fasii baconul si se caleste in ulei impreuna cu bucatile de pui pana devin aurii. Se adauga legumele taiate rondele, ciupercile taiate in sfeturi, apoi se adauga vinul si putina supa de carne si se lasa la fiert.
Dupa cateva minute se condimenteaza cu rozmarin, cibru, dafin, sare si piper. Spre sfarsit, se pot scoate legumele fierte si se paseaza, amestecate cu sosul ramas si putina faina pentru ingrosare. Sosul se pune peste carne si se adauga cateva capatani de ceapa verde, pentru aspect. Se mai lasa putin la fiert.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu