luni, 5 decembrie 2016

Tort de ciocolata | Reteta

Tort de ciocolata | Reteta


Ingrediente:
Pentru blat
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 2 linguri ulei
- sare
Pentru crema ganche de ciocolata
- 300 ml frisca lichida
- 280 g ciocolata de lapte
Pentru sirop
- 200 ml apa
- 5 linguri zahar
- esenta rom
Pentru decor
- trandafiri din pasta de zahar

Mod de preparare:
Pentru blat, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat, galbenusurile sunt bature su zaharul si uleiul. Se incorporeaza galbenusurile in albus, se adauga faina cernuta si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la copt timp de 40-45 de minute, facandu-se testul cu scobitoarea Ganache-ul se prepara astfel: frisca lichida se pune pe foc aproape de punctul de fierbere, apoi se toarna peste ciocolata si se amesteca pana aceasta se topeste. Compozitia se bate pana devine omogena si fina, si se lasa la frigider pana ajunge la densitatea dorita.
Dupa ce blatul s-a racit, se taie in 3 foi egale, se insiropeaza si se umple cu crema. Tortul se imbraca intr-un strat de genache si se orneaza su frisca si cu trandafiri din pasta de zahar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu