luni, 5 decembrie 2016

Tort Imperial | Retete

Tort Imperial | Retete

Ingrediente
Pentru blaturi:
- 2 x 120 g zahar
- 8 oua
- 100 g unt
- 80 g faina
- 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker
Pentru crema
- 320 ml lapte
- 700 g ciocolata  neagra
- 80 g zahar
- 4 galbenusuri
- 16 albusuri

Pentru glazura
- 200 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
Pentru servit
- cirese din sirop

Mod de preparare:
Intai se pregateste crema  pentru a se rupe ciocolata in bucati, se fierbe laptele, se toarna peste ciocolata se amesteca bine. Apoi se pun galbenusurile si se amesteca. Se bat albusurile cu zaharul si apoi spuma se pune in doua reprize in amestecul cu ciocolata. Se da la rece pana la intrebuintare. Pentru blaturi, se topeste untul, se cerne faina, se mixeaza albusurile cu 120 g zahar  si zaharul vanilat, si cand sa transformat in spuma, se adauga peste galbenusuri si restul de zahar. Se pun faina si untul caldut si se amesteca.
Se repartizeaza aluatul in sase parti, se pune cacaua in fiecare, se amesteca si se coc 6 blaturi in forma de copt unsa, fiecare cate 20 de minute. Se lasa cele 6 blaruei sa se raceasca foarte bine.
Pe platoul de servit se aseaza cele 6 blaturi cu crema intre ele, se pastreaza si pentru exterior. Se lasa la rece 12 ore. La servit, se pune glazura facuta din frisca fiarta si ciocolata. Se toarna incepand din centrul tortului, lasand glazura sa se prelinga. Se orneaza cu cirese din sirop.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu