miercuri, 11 ianuarie 2017

Biscuiti cu banane si cocos - Reteta

Ingrediente:

banane 220 g sa fie curatate de coaja si facute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
suc de lamaie 2 linguri
zahar 200 g
ulei de floarea soarelui 125 ml
faina alba calitate superioara 300 g
praf de copt 10 g 1 plic
sare 0.5 lingurite
scortisoara 1 lingurite poate fi combinata cu ghimbir si cardamon - dar se poate si omite de tot
nuca de cocos 80 g am in vedere nuca de cocos razuita marunt, uscata

Mod de preparare:

Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 2
La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 3
Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).
Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 4
Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 5
Va iese un aluat lipicios si gros.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 6
Luati cate o jumate de lingura din el.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 7
Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 8
Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.
Din aceasta cantitate de aluat eu am modelat 2 tavi de biscuiti.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 9
Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 10
Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.
 Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 11
Si aici o sectiune - au interiorul moale, dens si aromat, deasupra sunt putin crocanti.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu