Ceaiul de macese - prezentare generala
Ceaiul de macese este o bautura foarte potrivita pentru anotimpul rece pentru ca imbogateste starea de sanatate a organismului pe cale naturala. In plus, multitudinea de vitamine pe care le contine contribuie la intarirea sistemului imunitar, pus in pericol de frigul care ne ia prin surprindere toamna de toamna.
Pentru a obtine ceaiul de macese, toarna o cana de apa clocotita peste o lingura de fructe. Acopera vasul si lasa-l la infuzat 15 minute pentru ca toate vitaminele pretioase sa fie extrase din fructe. Dupa acest timp, ceaiul este gata pentru a fi savurat. Pe langa multitudinea de beneficii, ceaiul de macese are si un gust placut, acrisor.
Ceaiul de macese intareste sistemul imunitar
Schimbarea de temperatura adusa de tumultoasa toamna ne da intotdeauna batai de cap. Organismul nostru nu este pregatit si de aceea, in acest sezon, suntem mai predispusi catre raceli. Ceaiul de macese este un bun stimulator al sistemului imunitar, protejand organismul de gripa si raceala. In plus, daca esti nevoit sa iti tartezi raceala cu antibiotice, este bine sa stii ca ceaiul de macese ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale mai ales dupa tratamente medicamentoase. Totodata, este benefic si in combaterea febrei.
Ceaiul de macese previne infarctul
Consumul de ceai de macese este benefic si pentru inima. Avand un continut ridicat de vitamina P, acesta ajuta la mentinerea bunei functionari a vaselor capilare, normalizand circulatia sangelui. Impreuna cu fructele paducelului, macesele pot face minuni in prevenirea crizelor de anghina pectorala si a infarctului.
Ceaiul de macese ajuta rinichiul si ficatul
Fiind un bun diuretic, ceaiul de macese contribuie la eliminarea pietrelor sau a nisipului la rinichi. Acest efect este atribuit in special semintelor din fructul macesului. Ceaiul poate fi consumat fara probleme pentru perioade mai indelungate fiind recomandat pentru calmarea inflamatiilor intestinale.
Ceaiul de macese este recomandat si in tratarea afectiunilor ficatului, calmand crizele de ficat si colicile biliare. De aceea, dupa o masa copioasa, o cana de ceai de macese poate fi solutia perfecta pentru calmarea stomacului.
Ceaiul de macese are efect calmant
Daca ai insomnii, migrene sau suferi de oboseala fizica cronica, ceaiul de macese te poate ajuta pentru ca actioneaza ca un calmant natural. Mai mult decat atat, alunga crampele menstruale si stim cu toate cat de neplacute sunt acestea. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, poate fi folosit si in tratarea osteoartitrei.
Ceaiul de macese si beneficiile sale pentru frumusete
Ceaiul de macese are beneficii si pentru frumusete datorita multitudinii de vitamine continute. Este folosit in aromaterapie pentru a imbunatati starea de spirit. Este un remediu natural impotriva imbatrinirii pielii fiind folosit pentru a trata diferite afectiuni ale epidermei. Are efect cicatrizant, reduce ridurile si contribuie la regenerarea pielii.
Datorita continutului ridicat de vitamina C, macesele combat radicalii liberi si elibereaza pielea de substantele nocive. In plus, previne aparitia dermatitelor si a acneei.
Contrindicatii
Nu se cunosc reactii adverse aparute ca urmare a consumuluii de pulpa de macese, aceasta fiind printre cele mai tolerate remedii cunoscute.
Semintele maceselor si mai ales perisorii de pe seminte pot avea insa un efect iritant asupra aparatului respirator si a celui digestiv. Se recomanda evitarea ingerarii acestora mai ales de catre persoanele alergice care pot avea reactii alergice acute si chiar crize de astm bronsic.
Preparatele pe baza de macese nu sunt recomandate nici in timpul sarcinii sau a alaptarii.
Atentie si la folosirea excesiva a ceaiului de macese pentru ca efectul sau diuretic poate provoca diaree.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu