marți, 6 decembrie 2016

Cozonacei cu nuca si merisoare | Reteta

Cozonacei cu nuca si merisoare | Reteta



Ingrediente:
Pentru aluat:
- 800 g faina
- 400 ml lapte
- 70 g unt
- 200 g zahar
- 25 g drojdie
- 3 oua
- coaja de la o lamaie si o portocala
- o esenta lamaie
- un zahar vanilat
- un praf de sare

Pentru umplutura:
- 200 g miez de nuca
- 4 linguri cacao
- 8 linguri zahar
- 2 linguri lapte
- 100 g merisoare

Pentru ornat:
- zahar pudra

Mod de preparare:
1.Penntru aluat, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Laptele se pune intr-un vas pe foc si, cand incepe sa se incalzeasca, se topeste in el zaharul si untul. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie cald. Se pune si esenta de lamaie.
2. Se adauga drojdia si se lasa cateva minute pana cand se ridica la suprafata laptelui ca o ciuperca.
3. Intr-un bol mare se pune faina impreuna cu zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de la citrice. In mijloc se pune amestecul lichid de lapte indulcit, unt si drojdie, apoi ouale. Se amesteca bine cu mana si se framanta 2-3 minute pana se obtine un aluat omogen. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa 2 ore sa creasca si sa-si dubleze volumil.
4. Se imparte aluatul in 2 bucati egale care se intind pe masa infainata. Pe fiecare se pune crema obtinuta din cacao, lapte, zahar, miez de nuca tocata mare si merisoare. Se ruleaza si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Se coc la foc mic timp de 35 de minute. Se lasa sa se raceascaacoperit cu un prosop. Se portioneaza si se pudraza cu zahar vanilat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu