marți, 6 decembrie 2016

Rulada de casa | Reteta

Rulada de casa | Reteta


Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 5 oua
- un plic zahar vanilat
Pentru umplututa
- 200 g frisca lichida
- 200 g ciocolata
Pentru decor:
-  100 g ciocolata neagra
- zahar pudra

Mod de preparare:
1. Se amesteca 4 galbenusuri cu zaharul si zahar vanilat. Se adauga un ou intreg, se amesteca si se adauga faina, treptat. La final, se pun albusurile batute spuma. Se amesteca si se toarna in tava de copt tapetata cu hartie si usor unsa cu unt. Se lasa 10 - 15 minute la cuptorul bine incins in prealabil, apoi se scoate pe un servet umed si se ruleaza fara a scoate hartie.
2. Pentru crema, se pun la bain-marie frisca si ciocolata rupta in bucati. Se amesteca incontinuu si, dupa ce s-a topit ciocolata, se trage de pe foc si se da la recer 3-4 ore. Se scoate si se mixeaza  3-4 minute crema.
3. Dupa racirea blatului, se deruleaza din servet, se scoate hartia si se umple cu crema de ciocolata. Se ruleaza din nou, se aseaza pe un gratar si se toarna cele 100 g ciocolata topita. Se lasa 12 ore la rece si se serveste presata cu zahar pudra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu