marți, 6 decembrie 2016

Goji protejeaza ficatul de substante contaminate

Denumite si elixirul tineretii, micutele fructe de goji, cu un gust acrisor, dulce picant au fost considerate din cele mai vechi timpuri o minune a naturii. Studiile au demonstrat ca acestea sunt utile in tratarea diabetului, a hipertensiunii, echilibreaza glicemia, stopeaza tumorile, durerile de cap, reduc efectul toxic al chimioterapiei si sunt un excelent protector al ficatului.

Intaresc oasele si muschii
Cunoscute in Tibet si China de peste 2.500 de ani miraculoasele fructe Goji au o istorie si traditie indelungata. Acestea sunt amintite in anii 475 in medicina traditionala ca fiind un remediu pentru ficat, rinichi, ochi, imbunatateste circulatia sangelui, intaresc muschii si oasele si asigura longivitatea. Potrivit unei legende din anii 800 d. Ch, cativa calugarii din Tibet care au baut apa dintr-o fantana in care cadeau frunze de goji au observat dupa o perioada ca sunt mai sanatosi. In timp, oameni de stiinta au ramas uimiti de capacitatile acestor fructe. Sa descoperit ca acestea contin nu mai putin de 21 de minerale, printre care fier, magneziu, calciu, fosfor sau selenium., 18 aminoacizi si 8 substante esentiale vietii. Tot Goji au din belsug vitamica C, dar si vitaminele B1, B2 ,B6, B12 sau vitamina E, destul de rara intalnita in alimente si extrem de benefica.

Cresc longevitatea
Potrivit fitoterapeutilor din China, Tibet si India, fructele de Goji imbunatatesc vederea, stimuleaza functia fertilitatii, intaresc picioarele, ajuta la imbunatatirea functiei sistemului imunitar, cresc longevitatea si sunt exceptionale in scadearea colesterolului. De asemenea, Goji sunt bogate in antioxidanti, in special in carotenoide, cum ar fi beta caroten si zeaxantina este de a proteja retina ochiului prin absorbtia de lumina albastra. Potrivit oamenilor de stiinta, aportul crescut de alimente care contin zeaxntina reduce riscul de a dezvolta degerescenta musculara, principala cauza a diminuari vederii si orbirii la persoane de peste 65 de ani.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu