marți, 6 decembrie 2016

Minirulada cu crema de vanilie | Reteta

Minirulada cu crema de vanilie


Ingrediente:
Pentru aluat:
- 3 oua
- o cana zahar
- 3 linguri de suc kiwi
- 2 linguri unt
- un praf de sare
- o cana faina
Pentru crema
- 3 oua
- 80 g amidon
- 150 g zahar
- 500 ml lapte
- 25 g unt
- o esenta de vanilie
- un praf de sare
Pentru ornat
- fulgi nuca de cocos
- coloranti
- kiwi

Mod de preparare:
1. Separati albusurile de galbenusuri. Bati galbenusurile cu zaharul  si le amesteci usor cu albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Adaugati sucul de kiwi, untul si faina ploaie, amestecand usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit 15-20 de minute. Rastorni blatul pe servet, rulezi cu tot cu hartie  si il lasi la rece.
2. Pentru crema. separi albusurile de galbesnusuri. Freci galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugi 4-5 linguri de lapte si freci bine sa nu se faca cocoloase. Adaugi apoi treptat restul de lapte fierbinte, untul si amidonul, amestecand repede. Dai compozitia in cateva clocote si o iei de pe foc.Cand se raceste, adaugi esenta de vanilie si incorporezi delicat albusurile batute spuma tare.
3. Desfaci rulada, desprinzi hartia, intinzi 2/3  din crema pe blat si rulezi. Dai o ora la frigider, apoi tai felii groase pe care le ungi cu restul de crema pe margini. Poti fce model cu un pos. Dai fiecare bucata prin fulgi de cocos colorati si servesti cu felii de kiwi.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu