miercuri, 7 decembrie 2016

Iedera trateaza tusea convulsiva | Remedi naturiste

Iedera este un expentorant, ce calmeaza tusea convulsiva. Virtutile sale medicale includ si ameliorarea durerilor reumatice. Preparatele din iedera sunt de ajutor in caz de afectiuni pulmonare precum brosite si stm, ajutand la relaxarea cailor respiratori. Planta contine saponine, tanini, flavonoide, steroli, minerale, acizi organici si alte substante binefacatoare.

Calmeaza tusea
Tusea seaca si cea expertorala pot fi ameliorate cu leacuri din aceasta planta. Pentru tusea ititanta este indicat decoctul din 2 lingurite de frunze uscate si macinate de iedera la o cana de apa fiarta.
Este indicat sa bei 2-3 cesti de ceai pe zi. Crizele de tuse se vor rari si vei incepe sa expertorezi. Daca suferi de bronsita, 3 cani de ceai pe zi iti grabeste insanatosirea. Efecte mai rapide obtii, daca pe langa cel de iedera, bei si ceai din amestec de isop, de cimbri si de muguri de plop negru. In caz de tuse convulsiva, consuma zilnic tinctura de iedera, intre 20 si 50 picaturi.
Scapa de problema respiratiei urat mirositoare cu decocd de iedera. Actioneaza ca o apa de gura si nu are reacti adverse.
Trebuie sa fierbi o lingura de frunze tocate intr-un litru de apa, apoi faci gargara cu acest decoct.

Pentru incheieturile dureroase
Poti reduce intensitatea durerilor reumatice daca folosesti cataplasme cu faina amestecate cu frunze proaspete de iedera, maruntite. Aplica pe zonele dureroase cataplasma calda si las-o sa actioneze cel putin 30 de minute.
Efectele bune asupra incheieturilor dureroase au si compresile cu tinctura de iedera (30 de picaturi diluate in 20 de linguri cu apa). Compresile imbibate in solutie se tin pe locul afectat pana cand durerile se reduc- semn ca se elimina si inflamatia.

Ofera femitate pielii
Cataplasmele cu iedera ajuta la eliminarea apei din tesuturi si relaxeaza tegumentele, ceea ce face ca pielea sa devina mai supla. Aspectul zonelor afectate de celulita si vergeturi poate fi imbunatatit daca aplici local, de 2 ori pe saptamana, 3-4 ore, cataplasme calde cu frunze de iedera zdrobita.
Trebuie sa le schimbi la fiecare jumatate de ora. De asemenea, ajuta frectiile locale cu otet din frunze de iedera (50 g de planta, puse la macerat cu un litru de otet din vin timp de 5-6 ore).






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu