marți, 6 decembrie 2016

Miniprajituri cu crema de unt | Reteta

Miniprajituri cu crema de unt | Reteta


Ingrediente:
- 175 g unt
- 50 g cacao
- 250 g zahar pudra
- 5 oua
- 150 g faina
- 1 pachet praf de copt
- ulei pentru uns tava
- 1 praf de sare.
Pentru crema
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 3 oua
- 1 praf sare
- 2 linguri zahar vanilat
- 1 tableta ciocolata cu lapte

Mod de preparare:
1. Mixezi la viteza mare untul si zaharul pudra pana cand amestecul devine pufos. Adaugati sarea si ouale unul cate unul, mixand incontinuu. Incorporezi si faina amestcand in prealabil cu praful de copt si cu cacaua si mixezi la viteza mica.
2. Torni aluatul intr-o tava de cuptor tapetata ulei si cu faina si o dai la cuptorul preincalzit 40 de minute. Lasi sa se racoreasca.
3. Pui ouale, sarea si zaharul intr-o cratita si le bati cu telul. Asezi cratita pe foc micsi continui sa amesteci, adaugand zaharul vanilat. Bati pana se mai incheaga compozitia si se prinde de tel. Iei de pe foc si il lasi deoparte 10-15 minute, apoi adaugi, pe rand, cate o bucata de unt cat o nuca. Bati dupa fiecare pana incorporezi tot untul.
4. Decupezi forme rotunde din aluat cu gura unui pahar si incepi sa asamblezi: blat, apoi un strat de crema, iar blat de crema. Ornezi cu ciocolata rasa si lasi prajiturile la frigider.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu