marți, 6 decembrie 2016

Salata cu sunca si ciuperci | Reteta

Salata cu sunt si ciuperci | Reteta


Ingrediente:
- 200 g mazare congelata
- 2-3 cartofi
- 350 g ciuperci champignon
- 2 ardei grasi rosii
- 100 g smantana pentru gatit
- 200 g sunca de Praga
- 1-2 linguri mustar
- 1 lingura hrean ras
- 300 g maioneza light
- sare
- piper
- ulei
- zeama de la o lamaie
Pentru decor
- 2 oua fierte
- frunze de telina
- sunca taiata fasii

Mod de preparare:
1. Amesteci smantana, mustarul , hreanul si maioneza, adaugi sare si piper, dupa gust si omogenizezi. Pastrezi compozitia la frigider. Oparesti mazarea in apa fiarta cu sare cateva minute, apoi o scurgi si o dai deoparte sa se raceasca.
2. Fierbi cartofii in coaja si, cand s-au racit complet, ii cureti si ii tai cubulete. Intre timp, speli ciupercile, le feliezi si le sotezi in ulei cu sare, casa inmoaie. Le scurgi si le lasi sa se raceasca. Toci ardeii grasi cubulete. Tai sunca fasii subtiri si o pui intr-un bol adanc de salata.
3. Adaugi mazarea fiarta, ciupercile si cartofi, torni zeama de lamaie si incorporezi amestecul de smantana si maioneza. Potrivesti gustul de sare si piper si, daca vrei, sa mai razi putin hrean, dupa gust. Dai salata la frigider, daca nu o servesti imediat. O decorezi cu oua fierte tari, taiate sferturi, frunze de telina si fasii de sunca.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu