marți, 6 decembrie 2016

Ciorba de burta | Reteta

Ciorba de burta | Reteta


Ingrediente:
- 1 kg burta de vita portionata nefeliata 
- rasol de vita
- os de vita
- 3 cepe
- 3 morcovi
- sare
- radacina pastarnac
- o felie dintr-o radacina de telina
- 4 galbenusuri
- 500 g smantana
- 6 catei usturoi
- otet


Mod de preparate:
1. Burta, spalata foarte bine si curatata, se pune la fiert cu osul de vita si rasolul, si, dupa primul clocot, se arunca apa.
2. Se pun din nou la fiert burta, osul si rasolul aproximativ 90 minute. Se adauga legumele intregi (se opreste un morcov) se mai lasa 30 de minute maximum. Se scot legumele si carnea si se lasa la racit. Legumele se pot adauga ulterior in ciorba doar mixate.
3. Se amesteca smantana cu galbenusurile, se adauga zeama in care a fiert burta si se toarna peste restul de zeama de ciorba . Se adauga burta taiata , carnea din rasol se pune, dupa gust, daca se doreste. Morcov ras se caleste in ulei si se adauga in oala, se potriveste ciorba de sare, se acreste cu otet si se aduce la masa cu mujdei de usturoi alaturi.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu