marți, 6 decembrie 2016

Placinta cu branza | Reteta

Placinta cu branza | Reteta


Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g faina
- 60 g unt
- 20 g drojdie
- 250 ml lapte cald
- 2 oua
- sare
- 1-2 linguri zahar pudra
- 1 ou, pentru uns
Pentru umplutura
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 180 g zahar pudra
- 3 linguri smantana
- 2-3 linguri grij
- sare
- coaja rasa de lamaie
- 100 g stafide

Mod de preparare:
1. Cerni faina. Separat, freci drojdia cu puin zahar si 1-2 linguri de lapte, apoi rastorni amestecul in faina si framanti aluatul. Incorporezi ouale unul cate unul, restul de lapte, zaharul, untul si 1 praf de sare. Framanti un aluat elastic pe care-l lasi la crescut.
2. Pentru umplutura, separi albusurile de galbenusuri. Ti branza la scurs, apoi mixezi si adaugi galbenusurile, unul cate unul, mesteci si incorporezi smantana. Presari sarea, coaja rasa, stafidele, pastrezi cateva si pentru decor, si grisul,mixezi si, separat bati spuma albusurile cu zahar, apoi le incorporezi cu o paleta, de jos in sus.
3. Intinzi aluatul, il tai patrate, pui pe fiecare patrat cate o lingura de umplutura si il impaturesti. Asezi placintele formate, una langa alta, intr-o tava tapetata. Le ungi cu ou batut, pui pe fiecare cate o stafida si le dai la cuptor pana se rumenesc.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu