seminte de la o jumatate de rodie
1 mana de stafide aurii
2 linguri de coacaze
3-4 smochine uscate
½ ceasca de fasole
½ ceasca de naut
2 linguri de fistic
1 ceasca de nuci
12 caise uscate
1 ceasca de zahar granulat
1 ceasca de grau pisat (sau orez)
1 ceasca de migdale prajite
1 lingura apa de trandafiri
1 lingura de scortisoara
2 linguri de amidon de porumb
5 cuisoare intregi
Mod de preparare:
Cu o noapte inainte graul se fierbe cu multa apa si se completeaza pe timp ce fierbe.
Se pun la inmuiat nautul si fasolea peste noapte, apoi se fierb separat 30 de minute.
Se pot folosi si conserve.
Nautul la conserva se decojeste bob cu bob.
Dupa ce toate sunt fierte, se scurge zeama si se spala de mai multe ori sub jet de apa.
Graul se fierbe din nou cu 4 cesti de apa la temperatura camerei.
Cand incep sa fiarba se adauga cuisoarele intregi care se scot la final.
Se taie smochinele si caisele. Apoi se lasa in apa rece pana sa fie adaugate, pentru a nu-si pierde culoarea.
Se adauga fructele uscate stoarse si se lasa sa fiarba 5 minute.
Se adauga jumatate dintre nuci, migdale, nautul fiert, coacazele si o parte din stafide.
Se pune incet amidonul de porumb.
Se scot cuisoarele care acum ar trebui sa pluteasca.
Adaugam apa de trandafiri. Aceasta se poate inlocui cu extract de vanilie.
Se pune zaharul, se amesteca si se lasa la fiert inca 15 minute.
Graul se poate inlocui cu orez.
Cand totul este gata , se ia de pe foc, se toarna in vasul pentru servire, apoi se decoreaza cu restul ingredientelor.
Pe deasupra se presara scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu