marți, 6 decembrie 2016

Curcan la tava | Reteta

Curcan la tava | Reteta


Ingrediente:
- un curcan de 5 kg
- 25 g unt
- o lingura boia
- 2 linguri tarhon uscat
- sare
Pentru umplutura
- 450 g carne de porc tocata
- 4 felii paine
- organele curcanului
- 3 oua
- 3 linguri unt
- o ceapa
- 2 catei usturoi
- 300 ml lapte
- boia
- coriandru macinat
- nucsoara
- busuioc
- sare
- piper

Mod de preparare:
1. Se pregateste intai umplutura pe care se calesc ceapa si usturoiul in unt, timp sw 4 minute. Se adauga organele curcanului, taiate marunt, se lasa 5 minute, se trag de pe foc si se amesteca bine cu carnea tocata, ouale, paine curatata de coaja si maruntita si condimentele. Se potriveste gustul de sare si piper
2. Se umple curcanul cu amestecul de carne si se aseaza in tava de cuptor. Se unge cu unt, se presara cu condimente, se lasa 30 de minute la foc potrivite, apoi se presara cu sare.
3. Se mai lasa la cuptor 4 ore, stropind fregvent curcanul cu sos din tava.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu