marți, 6 decembrie 2016

Friptura de vita | Reteta

Friptura de vita | Reteta


Ingrediente:
- 1,5 Kg carne vita
- 3 cepe
- o lingura piper boabe amestecat
- 4 linguri apa
- sare
Pentru garnitura
- 300 g ciuperci
- 200 g smantana pentru gatit
- 3 fire patrunjel
- 2 catei usturoi
- sare
- piper

Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie incapatoare, non adeziva, se rumeneste carnea pe toate partile. Ceapa se taie, se adauga in tigaie impreuna cu 2 linguri apa, se presara totul cu sare si jumatate din cantitatea de piper si se lasa 15 minute.
2. Se muta friptura din cuptor. Dupa 10 minute si intoarce friptura si se adauga inca 2 linguri de apa. Se mai lasa 10 minute. Se pune restul de piper, usor faramitat si se inteapa friptura. Daca sucul este putin roz, friptura este gata.
3. Pentru garnitura, se calesc ciupercile intr-o tigaie monoadeziva, apoi se adauga smantana de gatit, sarea si piperul. Cand incepe sa fiarba, se adauga si usturoiul pisat. Se opreste de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt. Garnitura de ciuperci va servi drept pat pentru friptura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu