marți, 6 decembrie 2016

Sarmale cu pasat | Reteta

Sarmale cu pasat | Reteta


Ingrediente:
- o capatana mare varza murata
- 1,5 Kg carne tocata
- 250 g orez
- 250 g pasat
- 2 cepe
- 3 oua
- sare
- piper
- cimbru
- o bucata costita afumata

Mod de preparare:
1. Varza daca este prea acra si sarata, se pune cateva ora in apa rece, la desarat. Apoi se ia frunza cu frunza si se taie dupa marimea dorita. Capetele frunzelor se indeparteaza.
2. Ceapa se taie solzisori si se caleste. Carnea se amesteca cu orezul, pasatul, ceapa calita, ouale crude, sarea, piperul si cimbru.
3. Se impacheteaa sarmalele, punand compozitia in fiecare frunza, apoi se ruleaza. Intr-o oala mare, se aseaza capetele frunzelor de varza pe fund, impreuna cu alte resturi de la varza , astfel incat fundul oalei sa fie acoperit, sa nu se prinda sarmalele.
4. Se pun felii de costinta afumata, apoi un rand de sarmale, dupa un rand de costita si apoi un rand de sarmale, avand grija ca deasupra sa fie doar sarmale.
5. Se pune apoi apa in oala, pana ajunge la ultimul rand de sarmale, dar sa nu fie acoperite complet. Deasupra se aseaza o farfurie si o greutate(0 canacu apa). Este un secret din Maramures. Astfel, sarmalele fierb mai bine. Se pun la fier la foc mic, timp de maxim 2 ore.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu