marți, 6 decembrie 2016

Tort de piscoturi si iaurt, crema de ciocolata si lichi | Reteta

Tort de piscoturi cu iaurt, crema de ciocolata si lichi


Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g piscoturi
- 100 ml sirop din compot
Pentru crema 1
- 250 g iaurt
- 250 g smantana dulce pentru frisca
- 50 g zahar pudra
- o pastaie vanilie
- 4 fructe lichi din compot
- 20 g gelatina granule
Pentru crema 2
- 250 g ciocolata amaruie minimum 55% cacao
- 200 ml smantana dulce 32% grasime
50 g unt la temperatura camerei

Mod de preparare:
1. Se trec piscoturile prin sirop. Se aseaza piscoturile insiropate in forma de tort cu margini detasabile.
2. Se mixeaza smantana dulce pentru frisca impreuna cu zaharul pana incepe sa devina ferma. Se adauga iaurtul la temperatura camerei, bine scurs, si se amesteca. Se pun semintele pastaii de vanilie si se omogenizeaza compozitia.
3. Se prepara 10 g gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, se adauga in crema si se amesteca energic ca sa se repartizeze uniform in toata compozitia.
4. Se taie cubuletele fructele de lichi din compot si se incorporeaza in crema. Se toarna crema peste piscoturi si se niveleaza. Se da la frigider sa se intareasca.
5. Se prepara crema de ciocolata prin amestecarea ingredientelor, intr-un vas, la bain-marie. Dupa ce s-a topit ciocolata, se i-a de pe foc si se lasa la racit 3-4 ore.
Apoi se aseaza peste crema de iaurt care este deja in forma. Siropul si fructele de lichi ramase se mixeaza cu un blender vertical si in compozitia rezultata se adauga restul de gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se toarna jeleul deasupra cremei si se da din nou la frigider sa se intareasca. Se decoreaza cu feliile de lichi si crengute de menta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu