miercuri, 11 ianuarie 2017

Empanadas cu pui - Reteta

Ingrediente:

220g unt gras, rece, tăiat cuburi (82% grăsime)
300g făină albă
1 praf de sare,
180g smântână acră (20% grăsime)
2 linguri ulei vegetal
1 piept de pui, tăiat mărunt (sau echivalentul în carne tocată de pui)
1 ceapă verde
2 căței de usturoi, câteva ciuperci
2 mâini spanac proaspăt
1 mână patrunjel
sare și piper după gust.
1 ou pentru uns și semințe de mac
susan sau chimen negru pentru decor.

Mod de preparare:

Combinați untul, făina și sarea în vasul robotului de bucătărie și pulsați până compoziția e nisipoasă. Adaugați smântâna și mai pulsați de câteva ori până obțineți un aluat omogen. Dacă aluatul vi se pare prea vârtos sau nu se leagă, mai adăugați o lingură de smântână. Transferați aluatul pe masa de lucru și adunați-l într-o bilă, având grijă să-l frământați cât mai puțin. Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați la frigider pentru 2 ore.
Tocați ceapa, usturoiul, ciupercile, spanacul și pătrunjelul. Înfierbântați uleiul într-o tigaie și adăugați pieptul de pui. Sotați câteva minute apoi adăugați ceapa verde, usturoiul și ciupercile și țineți pe foc până toate ingredientele sunt prăjite. Asezonați cu sare și piper după gust și adăugați spanacul și pătrunjelul. Luați de pe foc și lăsați umplutura să se răceasca complet înainte de a o folosi.
Pentru a forma plăcințelele, puneți aluatul pe masa înfăinată și întindeți o foaie subțire de 3-4mm. Tăiați cercuri de aluat folosind o formă de fursecuri sau improvizați cu o farfurie mică. Puneți 1 lingură de umplutură pe fiecare cerc de aluat apoi ungeți marginile cu ou bătut. Uniți marginile aluatului pentru a forma plăcințelele și sigilați aluatul presându-l cu o furculiță. Așezați fiecare plăcințică pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți cu ou bătut. Presarați cu semințele dorite și coaceți la 200C pentru 10-15 minute sau până cresc frumos și devin aurii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu