marți, 17 ianuarie 2017

Pilaf de quinoa cu turmeric şi seminţe de cânepă!

Ingrediente:

– 200g quinoa albă
– 1 dovlecel mediu
– 1 ceapă medie /mare
– jumătate linguriţă turmeric
– un praf de sare
– o linguriţă busuioc şi pătrunjel uscat

Mod de preparare:


Atenţie mare, quinoa trebuie spălată în 4-5 ape până ce rezultă o apă clară fără impurităţi. Dacă nu procedăm astfel, mâncărica noastră va capăta un gust amar. Quinoa are un strat natural, numit saponină, care poate avea gust de săpun. Din fericire, este uşor să scăpăm de acest aspect prin clătirea cu apă.
Punem la fiert quinoa într-o oală cu apă şi un praf de sare. Este necesar că nivelul apei să acopere quinoa astfel: 1 parte quinoa / 2 parti apa
După ce apa a început să fiarbă şi să scadă, la aproximativ 10 minute adaug ceapa tăiată cubuleţe pentru a avea timp să se înmoaie şi pentru a îşi lasa aroma parfumată. Quinoa va începe să se umfle uşor uşor, îşi va mari volumul. Apoi după vreo alte 10 minute adaug şi dovlecelul taiat cubulete mici. Mai lasam 10 min şi închidem focul. Adaug condimentele uscate şi turmericul, amestec bine bine şi pun capacul pentru a lasa aromele să se întrepătrundă. Vă asigur că o să vă plouă în gură! Asezonarea se face cu o frumoasă salată de frunze verzi cu avocado şi seminţe de cânepă şi susan.
Mâncărica rezultată are un gust foarte bun şi intens, prin urmare nu este necesar să adăugăm ulei sau să călim ingredientele! Eu evit uleiul la gătit în temperaturi înalte, acesta devine toxic pentru organismul uman!
Orez alb versus quinoa!
Datorită faptului că nu contine gluten, quinoa nu este un aliment cu potenţial alergen.
Prima diferenţa importantă între orezul alb şi quinoa albă este indicele glicemic care subliniază şi diferenţiază cele 2 produse. Orezul alb are un IG mare de 60 ceea ce înseamnă că insulina atinge cote mari în urma ingerării orezului alb şi este direct implicat în creşterea ţesutului adipos. Quinoa un IG mic 35 pe scara de măsurare ceea ce îl transformă într-un aliment sănătos, săţios şi care nu îngraşă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu