350 grame piept de pui dezosat
1½ legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel verde
2 morcovi
1 pastarnac
½ radacina telina medie
sare, piper dupa gust
1 lingurita cimbru uscat maruntit
zeama de la ½ lamaie
50 ml suc de rosii
1 lingura pasta de ardei
2 linguri ulei de masline
2,5 l apa plata
Mod de preparare
Se spala legumele si se taie cubulete.
Ceapa verde se curata si se taie rondele fine.
Legumele maruntite si 1 legatura de ceapa se pun la fiert, timp in care se pot prepara perisoarele.
Carnea se spala si se taie bucati.
Se aseaza bucatile de carne in robotul de bucatarie, impreuna cu uleiul prevazut in reteta, restul de ceapa curatata si taiata bucati si patrunjelul verde spalat si rupt in bucati. Se adauga sare si piper (eu de obicei folosesc foarte putin, asa ca am adaugat doar cate 1/4 lingurita din fiecare).
Se proceseaza 1-2 minute toate ingredientele de mai sus, pana se obtine o pasta groasa de carne.
Cu mainile umede se iau bilute din aceasta carne si se modeleaza in palme ca niste mingiute (perisoarele), care se aseaza pe un platou si se lasa deoparte.
Dupa ce legumele s-au fiert bine, se incetineste puterea flacarii de la aragaz (sau se muta plita pe o treapta inferioara si se adauga perisoarele, una cate una,
In cateva minute, perisoarele se vor ridica singure la suprafata ciorbei.
Se lasa la fiert inca 5 minute, dupa care se adauga pasta de ardei si sucul de rosii, impreuna cu cimbrul uscat.
Se mai lasa pe foc inca 2-3 minute, dupa care se stinge focul.
se lasa ciorba 10 minute la racorit, dupa care se potriveste de sare, piper (daca mai e nevoie) si se acreste cu zeama de lamaie (sau bors proaspat, ceea ce eu n-am avut).
Se serveste imediat, cu paine de casa proaspata si, eventual ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu