2 morcovi
2 cartofi
2 radacini pastarnac
1 radacina telina medie
1 capatana usturoi
1 legatura marar
verdeturi uscate
3 linguri ulei de masline extravirgin
zeama de la ½ portocala
1 lingura apa plata
sare, piper dupa gust
1 praf boia de ardei dulce
Mod de preparare
Legumele se spala si se curata de coaja, dupa care se taie in bastonase subtiri, de lungimi egale.
Se asaza bastonasele de legume intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se asezoneaza legumele cu sare, piper si verdeturi uscate (pudra in cazul meu), adauga si 2 linguri ulei de masline.
Se amesteca usor legumele cu condimentele de mai sus.
Se adauga in tava si capatana de usturoi cu coaja cu tot.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc egumele la foc moderat (175 grade) pana cand sunt coapte bine si capata o crusta aurie.
Se prepara sosul: intr-un mixer se aseaza mararul spalat si taiat bucati, se adauga sucul de portocala, uleiul de masline ramas, putina sare (eu am avut sare roz de Himalaya) si se mixeaza cca 30 secunde, pana cand se obtine o pasta omogena. Daca e nevoie, se mai adauga si putina apa plata, pentru ca sosul sa devina mai fluid.
Legumele coapte se aseaza pe farfurie, se presara putin usturoi copt si sos de marar.
Legumele coapte cu sos de marar se servesc calde, ca atare, sau alaturi de o salata la alegere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu