duminică, 15 ianuarie 2017

Tragedie aviatica in Kargazstan

Cel puţin 32 de morţi după ce un avion turcesc de transport marfă s-a prăbușit în Kârgâzstan, peste mai multe case
Un avion turcesc de transport marfă s-a prăbușit lângă aeroportul Manas din Kârgâzstan. Cel puțin 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre care 6 copii. Cele mai multe victime sunt locuitori ai satului unde a căzut aparatul Boeing 747, care a încercat să aterizeze în condiții de ceață densă, au precizat oficiali kârgâzi, citați de agenţiile internaţionale preluate de Agerpres.
La ora locală 7,40 (1,40 GMT), "un avion cargo operat de o companie turcă, venind de la Hong Kong, s-a prăbușit în apropierea aeroportului Manas (la Bișkek) din cauza unor condiții meteo nefavorabile", a indicat, pentru un radio kârgâz, un responsabil al ministerului pentru situații de urgență, Mukhammed Svarov, citat de AFP.

Cel puțin 15 case au fost distruse, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Elmira Cheripova.

"Avionul s-a prăbușit peste case, a omorât familii întregi", a povestit pentru France Presse un martor al accidentului, care nu a vrut să își dea numele. "Nu a rămas nimic din case, oamenii au fost uciși cu toată familia și copiii lor, multe persoane dormeau
Potrivit media kârgâză, avionul s-a prăbuşit lângă satul Datcha-Suu, foarte apropiat de aeroportul capitalei. Președintele kârgâz Almazbek Atambaiev și-a anulat vizita în China pentru a reveni la Bișkek.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu