luni, 16 ianuarie 2017

Toti copiii nascuti dupa 2011 vor primi, in sfarsit, cei 500 de euro de la stat

De 6 ani este in vigoare un articol de lege care prevede ca fiecare copil din Romania trebuie sa primeasca la nastere de la stat o suma echivalenta cu 500 de euro. Cu toate acestea, niciun copil nu a beneficiat de banii cuveniti, pentru ca legea nu a fost niciodata aplicata. Pana acum.

Guvernul Grindeanu are de gand sa acorde acest ajutor financiar pentru educatie incepand din luna martie, informeaza EVZ.

"Statul sprijina dreptul la invatare pe tot parcursul vietii prin acordarea sumei reprezentand echivalentul in lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR si valabil la data platii, fiecarui copil cetatean roman, la nasterea acestuia (...) se acorda tuturor copiilor nascuti dupa data intrarii in vigoare a prezentei legi", se arata in Legea Educatiei din 2011.

Legea se va aplica si retroactiv in sensul ca toti copiii romani nascuti dupa 9 februarie 2011 (cand a intrat in vigoare) vor primi cei 500 de euro.

Aberatia zilei: De ce nu primesc copiii romani la nastere 500 de euro desi au dreptul prin lege

Fiecare parinte va trebui sa deschida, la Trezorerie, un cont pentru copilul sau. Dupa ce fac 16 ani, doar copiii vor avea acces la acesti bani, care pot fi cheltuiti doar pentru educatia lor. Ramane de vazut cum se va asigura statul de asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu