duminică, 15 ianuarie 2017

Desert cu crema de portocale


Ingrediente:


150 ml lapte dulce
100 grame de smantana
50 de grame de zahar
40 de grame de faina tip “000”
1 ou
o portocala

Mod de preparare:

Intr-un vas batem oul cu zaharul si faina pana cand obtinem un amestec omogen.
Spalam bine portocala adaugand in apa si putin bicarbonat.
Radem coaja de portocala si pulpa o stoarcem cu ajutorul storcatorului de fructe.
Adaugam in amestecul de zahar, faina si ou coaja zeama de la portocala.
Turnam laptele si smantana peste compozitia obtinuta mai devreme si amestecam totul cu ajutorul unui tel.
Punem crema obtinuta intr-o craticioara pe care o asezam pe aragaz la foc mic.
Lasam sa fiarba, amestecand continuu ca sa nu se prinda de fund, pana cand aceasta se ingroasa.
Luam craticioara de pe foc si mai amestecam in continuare in crema pana cand se raceste sau o acoperim cu o folie alimentara intepata din loc in loc pentru ca sa poata ”respira”. Astfel nu se va forma o ”crusta” deasupra.
Cand a ajuns la temperatura camerei o punem in vase dupa preferinta, asezam si cativa biscuiti alaturi, radem putina ciocolata pe deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu