duminică, 15 ianuarie 2017

Indemnizatia persoanelor cu handicap ar putea creste 2017

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost dezbătută de mai mulţi deputaţi în teritoriu la o întâlnire cu reprezentanți ai persoanelor cu dizabilități, urmând să fie propusă Camerelor la începutul lunii februarie.

Această iniţiativă legislativă are drept scop majorarea prestaţiilor acordate lunar persoanelor cu handicap în aşa fel încât să le asigure acestora, cel puţin, un trai minim.

Conform inițiativei legislative, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizaţie lunară: în cuantum de 350 lei, lunar pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 300 lei, pentru adultul cu handicap accentuat; în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap mediu şi în cuantum de 50 lei, pentru adultul cu handicap uşor, care până acum nu beneficia de această indemnizaţie.

Totodată, această iniţiativă majorează şi bugetele personale complementare lunare, astfel: în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 75 lei, pentru adultul cu handicap accentuat şi în cuantum de 40 lei, pentru adultul cu handicap mediu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu