miercuri, 11 ianuarie 2017

Prajitura cu Malai - Reteta

INGREDIENTE

400 grame de malai
250 grame de faina
400 mililitri de lapte
200 mililitri de iaurt
5 oua
150 grame de unt
250 grame de zahar
2 pliculete zahar vanilat sau o fiola esenta de vanilie
1 pliculet de praf de copt
2 linguri de coaja de lamaie sau portocala rasa

MOD DE PREPARARE

Topeste untul intr-o oala, apoi pune laptele, zaharul, vanilia si un praf de sare. Fierbe impreuna cu malaiul si pune faina in ploaie, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Cand s-a omogenizat, opreste focul si lasa 15 minute. In acest timp, separa galbenusurile, iar albusurile bate-le spuma cu un praf de sare.

Pune in mixul de lapte cu malai galbenusurile, iaurtul si praful de copt si amesteca, apoi incorporeaza usor albusurile batute spuma. Pune amestecul intr-o tava cu hartie de copt si lasa la cuptor 45 de minute. E mai bine ca in ultimele 15 minute sa verifici constant cu scobitoarea daca prajitura s-a copt.

Serveste prajitura cu malai pudrata cu zahar.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu