- 500 g carne slaba de porc
- 2 cepe; 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 ardei gras, rosu
- 1 morcov
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 kg de cartofi
- 600 g pulpa de rosii
- 1/2 lingurita piper, macinat
- 1/2 lingurita sare
- 2 cuburi concentrat de legume.
Mod de preparare:
Inainte de a trece la prepararea tocanitei pregatiti-va toate ingredientele. Taiati carnea cuburi, taiati cartofii in patru pe lungime (si lasati-i in apa rece pentru a nu-si schimba culoarea), taiati ceapa julien, ardeiul gras taiati-l fidelute, morcovul taiati-l in doua dupa care tocati-l rondele, curatati si tocati mararul si patrunjelul. Pregatiti-va, intr-o farfurioara, condimentele si gata, aveti toate ingredientele pregatite.
Preparare tocanita de cartofi cu carne de porc: Puneti intr-o cratita 4 linguri de ulei si adaugati si carnea. Lasati carnea sa se rumeneasca pana isi schimba culoarea si adaugati si ceapa.
Rumeniti in continuare, pana ceapa devine translucida, dupa care adaugati morcovul tocat si ardeiul gras. Rumeniti inca 2 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi 1 litru de apa si concentratul de legume, puneti un capac pe cratita si lasati sa fiarba 45 de minute.
Dupa ce a fiert carnea adaugati pulpa de rosii si cartofii. Mai adaugati apa pana acoperiti cartofii. Adaugati si condimentele (sarea, piperul, boiaua de ardei) si lasati sa fiarba 15 minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul cratitei.
Dupa 15 minute introduceti cratita in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati tocanita in cuptor 30 de minute. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoateti tocanita din cuptor si adaugati verdeturile (mararul si patrunjelul). Lasati-o sa se racoreasca 15 minute, dupa care o puteti servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu